Vihdin Viestin urheilijat seuracup-finaalissa

4.9.2022

Ruotsi-ottelussa urheilijat pääsivät kunniakierroksen aikana näkemään lähietäisyydeltä kilpailijoiden suorituksia

Valtakunnan finaalissa 13. sijalle

Vihdin Viestin yleisurheilujoukkue sijoittui Raaseporissa 3.9. käydyssä valtakunnallisessa seuracup-finaalissa 13:sta saaden 210 pistettä. Kisaan lähdettiin osakilpailussa hankitulta sijalta 12, jossa vastassa olivat 16 parasta, asukasluvultaan 10000-35000 kokoisen kuntien, seuraa. Finaalissa pisteet laskettiin urheilijan sijoituksen perusteella siten, että kunkin sarjan voittaja sai 17 pistettä, toiseksi tullut 15 pistettä ja sitä heikommin sijoittuneet aina pisteen vähemmän. Marginaalit olivat hyvin pienet keskikastin joukkueilla. Vihdin Viesti oli vielä ennen viimeisiä lajeja sijalla 11, mutta koska näihin sarjoihin ei onnistuttu saamaan mukaan kilpailijaa, Imatran Urheilijat ja Savonlinnan Riento ohittivat vihtiläiset.

Finaalin voitti Lempäälän Kisa Yleisurheilu 383 pisteellä ja toiseksi tuli Riihimäen Kisko 359,5 pisteellä. Nämä kaksi voittajajoukkuetta nähtiin myös Suomi-Ruotsi maaottelussa samana iltana 8 x 200 metrin viestijuoksukisassa, jossa he kilpailivat kaikkien kuntakokoluokkien parhaita seurajoukkueita vastaan. Vihtiläiset ja sekä muut seuracup-joukkueet pääsivät näyttäytymään stadionilla maaottelun aikana kunniakierroksen muodossa.

Finaalissa vihtiläisiltä nähtiin hienoa venymiskykyä ja moni teki vielä kauden tai oman ennätyksensä. Parhaimpia sijoituksia ja sitä kautta isoimpia pistepotteja seuralle onnistuivat saavuttamaan Marianna Utulahti ollen kuulassa 2. sijalla omalla ennätyksellään 11,34. Kolmannen sijan onnistuivat nappamaan Oivi Heikinaho T13 60 m aidoissa (10,24), Otso Muittari P11 1000 m (3.32,96 PB) ja Ville Tanskanen P13 1000 m (3.09,53 PB). Kokonaiskisan kannalta jokainen sijoituspiste oli luonnollisesti merkityksellinen.