Vihdin Viestin urheilijat menestyivät SM- ja pm-kisoissa

23.8.2022

Lempäälään SM-kisoissa Emil Granström, Magdaleena Havukorpi ja Saku Rönkkö

Korkeuden SM-pronssi Emil Granströmille

Nuorten 16-17 vuotiaiden yleisurheilun SM-kilpailut käytiin Lempäälässä 12.-14.8. Vihdin Viestin Emil Granström toi kisoista korkeushypyn SM-pronssin tuloksella 181. Tällä kaudella loukkaantuminen on hieman haitannut lajin harjoittelua ja saa olla tyytyväinen, että kauden pääkisassa pystyi nousemaan takaisin edelliskauden ennätykseen. Hopea ei ollut kaukana, sillä Porin yleisurheilun Veikka Loikas onnistui viimeisellä yrityksellään ylittämään 183. Tätä ennen Emilillä oli paremman pöytäkirjan turvin vielä kiinnitys kakkossijaan. Kilpailun voiton otti Lappeenrannan Urheilumiesten Aleksi Hilska.

Kolmiloikassa Emil sijoittui viidenneksi omalla kauden parhaalla tuloksella 12,34. Kilpailun voitti järjestävän seuran Lempäälän Kisa yleisurheilun Niklas Piirainen tuloksella 13,91, joka on samalla ikäluokan kauden kärkitulos.

Saku Rönkkö taisteli 17-vuotiaiden keihäänheitossa mitaleista, mutta joutui toteamaan muutaman kilpakumppanin tällä kertaa vielä paremmakseen. Sijoitus tuloksella 57,23 oli seitsemäs, kun prossille pääsy olisi edellyttänyt 64,63 pituisen heiton. Tällä kaudella Sakun paras heitto on kantanut 58,57.

Magdaleena Havukorpi osallistui 17-vuotiaiden 100 metrille, jossa matka jäi alkueriin ajalla 13,94. Lopputuloksissa sijoitus oli 28. Magdaleenan ennätys on 13,35, mutta tällä kaudella juoksu on kulkenut parhaimmillaan aikaan 13,69. Toisena juoksumatkana Magdaleenalla oli 200 metriä, jossa niin ikään oli tyytyminen jäädä alkueriin ollen lopullisissa tuloksissa 21. ja aika 28,23. Kauden parhaassa ennätysjuoksussa matka on taittunut aikaan 27,90.

14-15 vuotiaiden SM-kilpailut käytiin naapurikunnassa Nurmijärven Klaukkalassa, jossa Vihdin Viestistä kilpailuun osallistumiseen vaadittavan tulosrajan oli saavuttanut Annariina Haapa-Aho kiekonheitossa. Tällä kertaa tulos jäi vaatimattomaksi 22,48, jolla heltisi 22. sija. Kauden parhaallaan Annariina on heittänyt 28,52.

Pm-kisoista 44 mitalia

9-15 vuotiaiden Uudenmaan pm-kisat käytiin Janakkalan Liinalammin kentällä, josta Vihdin Viestin juniorit kahmivat mitaleita ennätysmäärän 43 kappaletta. Mestaruuksia tuli yhteensä 16 lajissa, hopeaa 16 lajissa ja pronssia 11 lajissa. Vihdin Viestistä kilpailuun osallistui 26 urheilijan alkua, joista 18 oli kotiin tuomisena vähintään yksi mitali. Kaiken kaikkiaan kisoissa rikottiin rutkasti omia ennätyksiä, mikä antaa aihetta tyytyväisyyteen, vaikka palkintopallisijaa ei olisi onnistunut saavuttamaan.

Suurimmat mitalirohmut olivat T13 sarjan Oivi Heikinaho ja T12 sarjan Veera Hautaviita, jotka kumpikin saivat 6 mitalin saaliin ja joista kummallekin 4 mestaruutta. Oiville mestaruudet tulivat 1000 m juoksussa (3.17,10 PB), 60 m aitajuoksussa (10,07 PB), korkeudessa (147 PB) ja pituushypyssä (4,64). Veeralle mestaruudet puolestaan kuulantyönnössä (8,59), kiekonheitossa (24,63), moukarissa (23,32) ja keihäänheitossa (29,48 PB).

Viiden mitalin saaliilla kotiin saivat astella P10-sarjan Oliver Hautaviita ja P13-sarjan Ville Tanskanen. Oliverille yksi mestaruus korkeushypyssä (122) ja Villelle puolestaan kuulantyönnössä (10,02) sekä kiekonheitossa (34,26).

Piirinmestaruuden saavuttivat lisäksi seuraavat urheilijat: Maija Harju T9 1000m kävelyssä (7.08,65), Otso Muittari P10 korkeudessa (125), Lumi Teittinen T13 kiekonheitossa (27,25 PB), Peppi Haaparanta T12 2000m kävelyssä (13.21,61 PB) sekä Annariina Haapa-aho T15 keihäänheitossa (28,80).

Muut Vihdin Viestin mitalistit olivat: Elmo Hyrsylä, Pinja Paajala, Aleksi Riikonen, Saana Muittari, Hanna-Sofia Luokkanen, Sade Malvela, Veera Keskinen, Kiia Hyrsylä ja Nea Hyrsylä. Kaikkia tuloksia pääsee tarkastelemaan tarkemmin tilastopaja.fi -sivuilta.