Vihdin Viesti valtakunnalliseen seuracup-finaaliin

14.8.2020

Nummelan urheilukentällä käytiin tiistaina 11.8. seuracup-osakilpailu, jossa Uudenmaan yleisurheiluseurat hakivat laajalla rintamalla hyviä suorituksia ja sitä kautta pisteitä seuralle. Seurojen paremmuusjärjestys muodostuu yksilösuoritusten mukaan lasketuista pisteistä. Vihti kuuluu kuntakoon mukaisesti B-sarjaan, josta 16 parasta seuraa pääsee 5.9. kisattavaan valtakunnalliseen finaaliin.

Vihdin Viesti sijoittui sarjassaan juurikin 16. ja sitä kautta finaalipaikka avautui pitkästä aikaa. Viimeksi näin on ollut vuonna 2002, joten merkittävästä saavutuksesta voidaan vihtiläisittäin puhua. B-sarjasta pääsi tänä vuonna myös 17. seura mukaan, sillä B-sarjan voittanut Riihimäen kisko ylsi pisteillään seuracupin Superfinaaliin. Näin ollen B-sarjasta 16 seuraavaa joukkuetta otetaan mukaan finaaliin.

Jokaisen urheilijan suoritus oli merkittävä, sillä 80 pistettä pienemmällä kokonaistuloksella Vihdin Viesti olisi ollut ulkona finaalipaikasta. Käytännössä yksikin poisjäänti olisi tarkoittanut tätä.

Tulokset Vihdin Viestin sivuilla ja tilastopaja.fi:ssä.