Vihdin Viestille ravintolisä yhteistyökumppani

9.10.2016

Vihdin Viestin yksi valmennusryhmä osallistui torstaina 6. päivänä lokakuuta ravitsemusiltaan. Ravitsemusilta liittyi yhteistyön käynnistämiseen Sastamalan Ravinne Oy:n kanssa. Illan teemana oli nuoren urheilijan ravitsemus. Ravitsemusaiheeseen johdatteli Marko Ahtiainen.

Nuoren urheilijan 6 – 10 harjoituskerran optimointi ja kehittyminen ovat pitkälle kiinni kokonaisvaltaisesta asennoitumisesta urheiluun, elämään ja palautumiseen. Illan aikana todettiin, että yöunta pitäisi tulla noin 8-9 tuntia. Harjoittelun ja yöunen lisäksi ravitsemuksella on keskeinen rooli.

Nuori urheilija syö viikkotasolla noin 40 kertaa. Ravinnon merkitys kehittymiselle on tärkeää. Hyvä ravinto koostuu tasapainoisesta kotiruoasta. Perinteinen lautasmalli, jossa puolet lautasella on vihreää, keltaisista, punaisista kasviksista, salaateista ja hedelmistä. Runsas neljäsosa lautasesta täytetään ns. rakennusaineilla eli proteiineilla. Kala ja kana ovat parhaita proteiinien lähteitä. Yksi-kaksi kertaa viikossa punaista lihaa täydentää proteiinien saannin. Polttoaineet saadaan hiilihydraateista. Kokojyvä riisi ja pasta lautasella ovat parhaita hiilihydraattien lähteitä. Hyvien rasvojen saantiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Nuoren urheilijan kannattaa seurata miten ravitsemus toimii omassa kehossa. Yleisissä hyvissä ravitsemusperiaatteissa on yksilöllisiä eroja, joita kannattaa tarkkailla. Yksilöllisiä eroja on yllättävän paljon.

Ravintolisillä voidaan kiireisessä arjessa, harjoittelun ja koulunkäynnin aikataulujen puristuksessa varmistaa täysipainoinen ravitsemus. Laadukas urheilujuoma on edullinen ja hammasystävällinen. Monivitamiini ja Omega valmisteet kuuluvat monen kovaa harjoittelevan nuoren päivittäiseen ravitsemukseen. Laadukasta perusravitsemusta ei kannata yrittää korvata ravintolisillä.

Vihdin Viestin urheilijat, kuntoilijat ja jäsenet saavat laadukkaat ravintolisät seuraetuhintaan Sastamalan Ravinteen www.finfen.fi verkkokaupasta. Vihdin Viestin jäsenet saavat tuotteet seuraetuhintaan alennuskoodilla VIHDINVIESTI. Verkkokaupassa voit tutustua tuotteisiin ja tehdä ostoksia oman tarpeen mukaan.

Lisätietoja:

Vihdin Viesti
Kari Toropainen
valmennuspäällikkö
044 3178171