Elina Kostiaiselle hopeamitali SM-hallikisoista

29.2.2016

Uusi oma ennätys 3-loikassa

Vihdin Viestin Elina Kostiainen sijoittui toiseksi naisten kolmiloikassa yleisurheilun SM-hallikisoissa Tampereella sunnuntaina 28.2. Hän hyppäsi tuloksen 13,03 ja paransi samalla omaa ennätystään yli puoli metriä. Kaikkien aikojen Suomen hallitilastossa tulos oikeuttaa kahdenkymmenen parhaan joukkoon.

Kisan voitti Rion olympialaisten tulosrajankin tällä hallikaudella hypännyt Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä tuloksella 13.65. Kolmanneksi sijoittui Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen 12,80 kantaneella hypyllään.

Ensimmäisellä kierroksella hypätyn varman tuloksen jälkeen Elina hyppäsi nousujohteisen sarjan, jossa kolme hyppyä kantoi yli vanhan ennätyksen.

Lauantaina Elina osallistui myös pituushyppyyn, mutta kaikki kolme hyppyä menivät yliastutuiksi ja sitä myöten kohtalona karsiutuminen viimeisiltä kierroksilta.

Elina kommentoi hyvin mennyttä sunnuntaipäivän kisaa seuraavasti: ”Päätin lauantaina pituushypyn kolmen yliastutun jälkeen, että sunnuntaina loikka kulkee hyvin. Vähintään 12,80 oli tavoitteena, mutta 13:n ylitys oli ollut mielessä myös. Edellinen ennätys 12,52 tuli helmikuun alussa Turussa. Ulkoradan ennätys onkin sitten vielä 12,39. ”

”Varman tuntuinen 12,34 oli hyvä avaushyppy. Sekin olisi ollut jo viiden parhaan kisatuloksen joukossa. Pienellä korjauksella saatiin vielä lankulle tulo toimimaan paremmin. Varmuus näkyi myös vauhdissa, kun kisan aikana siirsin askelmerkkiä yhteensä 70 cm kauemmas. Neljännen kierroksen yliastutun jälkeen tiesin, että 13 ylittyy, kunhan saan hypyn mittautettua. Pisimmässä hypyssä jäi sitten lankullekin eniten varaa. Viimeisellä kierroksella oli hyvä tunne vielä pidemmästä hypystä, mutta keskittyminen taisi jäädä vähän vajaaksi, eikä lankulla ollut enää ihan koko paketti kasassa. ”

Kisa oli hallikauden viimeinen. Tämän jälkeen ohjelmassa on lyhyt perusharjoittelukausi ennen kesän kilpailukautta. Elina on tänä vuonna kehittynyt loikan lisäksi myös siten, että nopeus on alkanut vakiintumaan hyvälle tasolle. Myös voimassa on tullut hyvää kehitystä. Keväällä pyrimme jalostamaan näitä ominaisuuksia lajivoimaksi, kertoo Elinan valmentaja Teemu Uronen.

SM-halleissa Vihdin Viestiä oli edustamassa myös Sini Jussila 3000 metrin kävelyssä. Lopputuloksena oli 5. sija ajalla 14.34,60. Kilpailun voitti Espoon Tapioiden Enni Nurmi ajalla 13.22.01, joka oli samalla 19-vuotiaiden uusi suomen ennätys.